Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@13:31:27 GMT

◄ گام مثبت رجا در توسعه گردشگری ریلی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۳۹۸۳۵

◄ گام مثبت رجا در توسعه گردشگری ریلی

تین‌نیوز| امکان خرید هم‌زمان بلیت قطار و رزرو هتل از سوی شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا اقدامی است که برای نخستین بار در صنعت گردشگری ریلی صورت می‌گیرد. اقدامی که می‌تواند نوید اتفاقات مثبتی در فعال‌تر شدن بخش ریلی صنعت گردشگری باشد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز؛ شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشتاز صنعت حمل‌ونقل در ارائه خدمات جانبی گردشگری پس از برنامه‌های مختلف خود از جمله همکاری با اسنپ برای جابه‌جایی درب به درب و نیز شرکت دیجی کالا، این بار امکان هم‌زمان خرید بلیت قطار و رزرو هتل در سایت رجا با همکاری سامانه رزرو هتل پین تا پین را از امروز آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رزرو هم‌زمان هتل و قطار برای نخستین بار در صنعت گردشگری کشور
محسن یاوری، سرپرست معاونت اجرایی شرکت رجا اعلام کرد: در راستای ارائه تسهیلات سفر، برای نخستین بار در صنعت گردشگری کشور امکان هم‌زمان خرید بلیت قطار و رزرو هتل از طریق وب‌سایت رجا مهیا و راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به نو بودن این خدمت و تحولی در ارائه خدمات بسته سفر به مسافران افزود: این اقدام بر اساس تفاهم صورت گرفته بین شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا و سامانه رزرو هتل پین تا پین صورت گرفته که بر این اساس امکان خرید هم‌زمان بلیت قطار با رزرو هتل برای هم‌وطنان عزیز فراهم شده است. متقاضیان سفر با قطارهای شرکت رجا از این پس می‌توانند با خرید بلیت قطار، به صورت هم‌زمان نسبت به رزرو هتل در شهر مقصد نیز اقدام کنند.

سرپرست معاونت اجرایی شرکت رجا افزود: این خدمت در مرحله نخست از روز جاری (یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶) صرفاً از طریق وب‌سایت شرکت رجا به نشانی www.raja.ir و برای شهر مشهد مقدس به‌عنوان مقصد ارائه می‌شود. در مرحله جستجوی بلیت از وب‌سایت رجا، مسافران می‌توانند با انتخاب گزینه رزرو هتل نسبت به این امر اقدام کنند. پس از تکمیل اطلاعات خرید بلیت قطار و در مرحله رزرو هتل با توجه به اطلاعات اعلامی از جمله شهر مقصد و تاریخ سفر، هتل‌های موجود در این سامانه نمایش داده شده و مسافران قادر خواهند بود هتل مورد نظر خود را نیز انتخاب کنند. با تأیید مشخصات بلیت قطار و هتل، پرداخت در یک مرحله از طریق درگاه‌های بانکی انجام شده و بلیت قطار و تأییدیه رزرو هتل به مسافران ارائه می‌شود.

در همین خصوص نگاهی به نقش حمل‌ونقل به‌خصوص حمل‌ونقل ریلی در توسعه گردشگری و ملزومات این بخش انداختیم.

سهم نامتوازن بخش‌های حمل‌ونقل در صنعت گردشگری
صنعت حمل‌ونقل و صنعت گردشگری دو حوزه‌ای است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته به‌عنوان صنعت‌های توأمان به آن‌ها نگاه شده و پیشرفت هر کدام، پیشرفت‌های ملموسی را در حوزه دیگر به وجود می‌آورد. در بعضی کتب، کلمه حمل‌ونقل که خود ترجمه کلمه transportation است را تحت عنوان «جابجاگردی» به کار می‌برند. صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از پردرآمدترین حوزه‌های درآمدی برخی کشورها بدون داشتن حمل‌ونقلی چابک، ایمن و مطبوع امکان‌پذیر نبوده است.

در کشور ما بخش‌های مختلف صنعت حمل‌ونقل سهم نامتوازنی در همکاری با صنعت گردشگری دارا هستند. صنعت هوایی با وجود سرعت جابه‌جایی بالا که آن را به یکی از اصلی‌ترین وسایل نقلیه گردشگری تبدیل کرده اما همواره به دلیل قیمت بالا نتوانسته محبوبیتی در میان همه گردشگران کسب کند. هرچند معرفی تورهای جمعی، ارائه نرخ‌های خاص بلیت برای گردانندگان تورهای گردشگری، روش‌های قیمت‌گذاری متغیر ازجمله: نرخ بلیت برای خرید رفت و برگشت از قبل و همچنین نرخ خاص بلیت برای مسافران در لیست انتظار موجب تشویق برنامه ریزان سفر و استفاده کامل از ظرفیت هواپیماها شد.

اگر چه در بسیاری از کشورهای صنعتی توسعه یافته حمل‌ونقل هوایی عمده‌ترین نقش را در جابجایی گردشگران دارد، اما سیستم‌های جابجایی جاده‌ای، دریایی و ریلی اهمیت خود را از دست نداده‌اند. در بخش حمل‌ونقل هوایی همان‌گونه که گفته شد گردشگران بسیار از مسافرت‌های خود را از طریق این بخش انجام می‌دهند اما وضعیت حمل‌ونقل هوایی در ایران با مشکلاتی نیز همراه است. متأسفانه آنچه که همه مسافران و استفاده‌کنندگان این بخش به‌عنوان اعتراض بیان می‌کنند وجود تأخیرهای زیاد در پروازها است. موضوع دیگر کم بودن تعداد پروازها و حجم فراوان مسافر به شکلی که اکثر پروازهای داخلی دو تا سه روز قبل از پرواز لیست پرواز بسته می‌شود. پایین بودن کیفیت هواپیماها و عمر زیاد آن‌ها نیز یکی از مشکلاتی است که این بخش با آن سروکار دارد.

در تعداد کمی از فرودگاه‌های ایران پروازهای بین‌المللی انجام می‌شود. بسیار از پروازها از مراکز استان‌ها به پایتخت و بلعکس است. چندی پیش در یکی از نشریات تخصصی میراث فرهنگی خبر از وجود بازار سیاه در تهیه بلیت هواپیما داده بود که این نیز به نوبه خود یکی از مشکلات حمل‌ونقل هوایی است. از مشکلات دیگری که پیرامون حمل‌ونقل هوایی می‌توان به آن اشاره کرد کم بودن بلیت هواپیما در ایام عید نوروز است؛ زیرا در این ایام بسیار از دفاتر مسافرتی هواپیماها را چارتر کرده و بلیت را فقط در قالب تورهای گردشگری می‌فروشند.

گردشگری ریلی در انتظار اقدامات درون بخشی و برون بخشی
در قسمت حمل‌ونقل ریلی خوشبختانه شرایط بهتری حاکم است اما آنچه که به‌عنوان نقطه ضعف می‌توان بدان اشاره کرد بالا بودن عمر قطارها و پایین بودن کیفیت آن‌ها در بعضی از مسیرها، داشتن تأخیر مخصوصاً برای مسافرانی که در ایستگاه‌های بین راهی سوار می‌شوند می‌تواند باشد. علیرغم سابقه طولانی راه‌آهن به‌عنوان یک وسیله نقلیه، هنوز در بسیار از کشورها این صنعت نتوانسته است نیازهای بازار انبوه خود را به طور باید و شاید تأمین کند. در نیمه اول قرن بیستم در بسیاری از کشورهای صنعتی امروز و به خصوص در اروپا قطار به‌عنوان یک وسیله حمل‌ونقل مهم به ایفای نقش پرداخته اما با رشد استفاده از اتومبیل‌های شخصی تقاضا برای این وسیله کاهش یافته است. علاوه بر این به دلیل افزایش هزینه‌ها و لزوم صرفه‌جویی، میزان رفت‌وآمد در بسیار از مسیرها کاهش یافته و یا کاملاً حذف گردیده است.

افزایش نرخ بلیت و پایین بودن سرعت این وسیله از جذابیت استفاده از آن کاسته است اما در مسیرهای پر رفت‌وآمد هنوز قطار یک وسیله مورد تقاضا و مطلوب منظور می‌شود. در سال‌های 1970، 1980 بسیار از قطارهای اروپا در جهت تأمین بازار تلاش کردند تا نظر گردشگران را جلب کنند. هم‌زمان با آن با افزایش قیمت سوخت درصد استفاده از اتومبیل‌های شخصی برای انجام مسافرت‌ها کاهش یافت و بیشتر برگزار کنندگان تورها از قطار برای برگزاری تورهای خود استفاده کردند. امروزه قطارهای سریع‌السیر مراکز شهرهای بزرگ را به هم متصل نموده است و از نظر زمان با هواپیما رقابت می‌کنند و از نظر راحتی بسیار بهبود یافته است. قطارهای سبز و سیمرغ در ایران نمونه‌هایی از این نوع هستند.

به نظر می‌رسد در کشور ما نیز برخی اقدامات درون بخشی و برون بخشی می‌تواند حمل‌ونقل ریلی را به یکی از پایه‌های اصلی گردشگری تبدیل کند.

توسعه خطوط راه‌آهن شمالی-جنوبی و شرقی-غربی، راه‌اندازی خط آهن برقی و سریع‌السیر، دوخطه کردن و بهسازی خطوط اصلی، نوسازی لکوموتیوها، افزایش تعداد واگن‌ها، واقعی سازی قیمت سوخت، برابری یارانه‌ها و تسهیلات بین بخش‌های جاده‌ای، هوایی و ریلی، دخیل کردن بخش خصوصی در تصمیم‌گیری سیاست‌های بخش ریلی و ارتقای سطح کیفی ارائه خدمات در آن‌ها از مهم‌ترین راهکارهای درون بخشی و برون بخشی به شمار می‌رود. در همین راستا خدمات جدید شرکت رجا در بخش ارتقای سطح کیفی همچون حمل‌ونقل درب به درب، هم‌زمانی رزرو هتل و قطار و... و نیز نوسازی ناوگان از جمله اقدامات درون بخشی در راستای گسترش گردشگری ریلی است. اقداماتی که منتظر اقدام دیگر بخش‌ها برای توسعه هرچه بیشتر گردشگری ریلی است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۹۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • «توسعه حمل و نقل ریلی - خاش» + فیلم